Creatief met hoogteverschillen in een stadstuin

08|  Stadstuin
Wetteren

duurzaam project

De ommuurde stadstuin was totaal verwilderd na de verbouwing door een jong koppel met 2 jonge kinderen. Gelegen op de heuvel in het hart van Wetteren, was er last van een iets té hoge watertafel. Door het grote hoogteverschil kwam een ontwerp tot stand met 3 verdiepingen, waarbij de liefde voor de natuur primeerde.

Een ontbijtterras, een zonneterras en voldoende ruimte om 'Viking Kubb' te spelen, waren in combinatie met duurzaamheid en de speelse beleving voor jonge kinderen de belangrijkste factoren in dit uiterst uitdagende project. We creëerden een afwisseling tussen toon- en leeftuin, waarbij de hele woning uitkijkt op de verschillende niveaus van de tuin. We kozen de beplanting op basis van details en bloeiperiodes: heel het jaar door moet er minstens één eyecatcher zijn, die je zelfs in de regen op je slippers zou willen gaan aanschouwen.

We zijn uiterst tevreden dat we deze uitdaging zijn aangegaan, en laaiend enthousiast over het eindresultaat.

ARCHITECT

TUINARCHITECT

AANLEG

AANLEG BEPLANTING

|   MARTENS VAN CAIMERE ARCHITECTEN bvba

|   Buitenburo

|   Tuinen François

|   Buitenburo