top of page

HET VERHAAL ACHTER DE LIJNEN

 

Buitenburo werd opgericht in 2017 door Wouter tijdens zijn studie Landschaps- en Tuinarchitectuur als studentenonderneming. Opgegroeid in een thuis van tuinaanleggers en een familie van planten- en boomkwekers, groeide enerzijds de passie voor de natuur maar ook de ambitie om de touwtjes in eigen handen te nemen.

Na vele jaren functioneren en leren in de tuinaanleg was het tijd voor nieuwe uitdagingen: het ontwerpen van tuinen en hun bijhorende beplanting, die volledig in harmonie zijn met de omgeving en de woning. Door de grote interesse in planten en hun groeiwijze, probeert buitenburo zich te onderscheiden door te zoeken naar de meest passende combinaties van verschillende planten. Een plantvak moét heel het jaar in bloei staan.

Onze visie leunt zich sterk aan bij de groeiwijze van de natuur: gecontroleerde en natuurlijke chaos, want chaos creëert leven.  Verharding reduceren en beplanting maximaliseren, is veruit in elk project onze denkwijze. We bekijken alle  mogelijke scenario's, we toetsen de verschillende mogelijkheden af waarbij de klant nog steeds de finale beslissingen maakt. We creëren net iets meer dan de gewenste tuin, waarbij oppervlakte de enige limiet is.. En dat allemaal 100% volgens de wensen van de klant.

WOUTER FRANCOIS

 


2010- 2012 

Tuinbouw op het Scheppersinstituut te Wetteren

2013- 2017 

Landschaps- en Tuinarchitectuur op het KASK te Gent

2016- 2018 

Stage en werkzaam bij Studiebureau Infraplan te Deinze

2017     

Oprichting Buitenburo

2018 

Werkzaam bij Davy Van Laere tuinarchitectuur te Lokeren

2019- 2021      

Leerkracht tuinbouw (2e-3e graad) op het Scheppersinsituut

WAT KAN BUITENBURO VOOR JOU BETEKENEN?

ONTWERP

Buitenburo is hoofdzakelijk een ontwerpbureau. We werken steeds samen met onze vertrouwde aannemers, die de aanleg zorgvuldig uitvoeren. De juiste man op de juiste plaats!

AANPLANTINGEN

We stellen ons graag kandidaat om de uitvoering van het beplantingsplan op ons te nemen. Een externe professional legt alle verhardingen aan, wij zorgen voor de afwerking en alles wat met planten heeft te maken. 

WERFOPVOLGING/ BEGELEIDING

Zet je neer in je beste zetel, wij regelen alles voor jou van ontwerp tot aanleg.

Buitenburo
bottom of page